logo

علت جوش پریودی چیست؟ روش‌های رفع جای جوش قاعدگی

جستجو
آنچه در این مقاله می‌خوانید
جوش پریودی
علت جوش پریودی چیست؟ روش‌های رفع جای جوش قاعدگی
آنچه در این مقاله می‌خوانید

جوش پریودی (Period acne) یک فرایند کاملاً طبیعی اما آزاردهنده است که تقریباً یک هفته پیش از شروع سیکل قاعدگی ظاهر می‌شوند و با شروع پریودی کم‌کم از بین می‌روند؛ ولی سؤال اینجاست برای جلوگیری از جوش پریودی چه راهکارهایی وجود دارد؟ یا به زبان ساده چه کار کنیم قبل از پریودی جوش نزنیم؟

در این مطلب از وب سایت مرکز تخصصی پوست سما به علت ایجاد جوش پریودی و شیوه درمان جوش‌های پریودی می‌پردازیم.

جوش پریودی چگونه است؟

شاید بارها در عکس جوش پریودی افراد مختلف دیده باشید که جوش قبل پریود و یا حتی جوش بعد از پریودی گاهی دردناک، بزرگ و در بیشتر مواقع چرکی هستند.

 علت جوش پریودی چیست؟

خوب است بدانید چندین هورمون زنانه در بدن باعث تنظیم چرخه سیکل قاعدگی می‌شوند. کنترل این هورمون‌ها به طور متوسط حدود ۲۸ روز در هر ماه طول می‌کشد. در نیمه اول این ۲۸ روز عمدتاً هورمون استروژن و در نیمه دوم نیز هورمون پروژسترون تا حد زیادی تغییر می‌کند.

به همین دلیل ۱ تا ۲ هفته پیش از قاعدگی شما شاهد جوش‌های پریودی می‌شوید، البته با شروع پریود این جوش‌ها برطرف می‌شوند. در بعضی مواقع علت جوش بعد از پریودی یا حتی قبل از پریودی، افزایش سطح چربی پوست است. در واقع بروز جوش‌های ریز و درشت سبب بیداری سیستم ایمنی پوست می‌شود‌.

بنابراین سيستم ایمنی برای از بین بردن جوش‌ها و آکنه‌ها مبارزه سرسختی را با عوامل درونی بدن شروع می‌کند. در نتیجه پوست صورت ملتهب و شروع به جوش زدن می‌کند؛ اما هیچ نگران نباشید چون با برخی درمان خانگی جوش پریودی و یا روش‌های پزشکی به راحتی می‌توانید سطح هورمون‌ها را به تعادل برسانید.

 علت جوش پریودی چیست؟

انواع جوش پریودی

جوش پریودی در هر دوره‌ای از سیکل ماهانه حتی جوش پریودی در بارداری با آکنه‌های معمولی فرق دارد. شاید بپرسید جوش پریودی کجا میزنه؟ جوش‌هایی که بر اثر پریودی ظاهر می‌شوند‌ بیشتر در نیمه پایینی صورت مثل چانه، گونه‌ها و همچنین خطوط فک و نواحی گردن هستند‌. این نوع جوش‌ها معمولاً به شکل برآمدگی‌های قرمزی با التهابات شدید به صورت برجسته یا همان پاپول هستند.

گاهی اوقات این جوش‌ها به پاسچول یا همان پاپول های چرکی تبدیل می‌شوند. اصولاً این جوش‌ها حالت خسته کننده و آزاردهنده‌ای برایتان دارند؛ ولی هیچ‌گاه آن‌ها را فشار ندهید چون با فشار دادن این پاسچول ها التهابشان بدتر می‌شود و ممکن است مدت زیادی طول بکشد تا خوب شوند‌.

درمان جوش پریودی

برای جلوگیری و یا درمان جوش‌های پریودی راهکارهای زیادی وجود دارد. تعدادی از این راهکارها را در ادامه بررسی می‌کنیم:

  • قرص‌های ضد بارداری

این نوع قرص‌ها با کنترل هورمون‌های جنسی زنان احتمال ایجاد آکنه و جوش‌ پریودی را کاهش می‌دهند؛ چون قرص‌های بارداری مقدار پروتئین SHBG را در ساختار بدن بالا می‌برند سپس مقدار تستسترون را کاهش می‌دهند. در نهایت هورمون‌های اضافه بدن را به سمت خود جذب می‌کنند و با کاهش میزان چربی بدن باعث فروکشی جوش پریودی می‌شوند.

قرص‌های ضد بارداری

  • لایه برداری پوست

لایه برداری یا همان پیلینگ روشی است که سلول‌های مرده و چربی‌های انباشته شده را از سطح پوست جدا می‌کند. همچنين باعث باز شدن منافذ پوست و تنفس کردن بهتر پوست می‌شود. در نتیجه لایه برداری پوست با ترمیم سلول‌های مرده پوست باعث از بین بردن جوش پریودی خواهد شد.

  • اسپیرونولاکتون

این دارو مقدار تستسترون بدن را کاهش می‌دهد؛ ولی مصرف خودسرانه این دارو باعث بی‌نظمی پریودی، حساس شدن سینه‌ها و سردردهای شدیدی در زنان می‌شود‌. پس حتماً اسپیرونولاکتون را با تجويز پزشک مصرف کنید.

  • کاهش وزن

از آنجایی که یکی از دلایل جوش‌ پریودی نیز چرب بودن پوست است، پس با کنترل وزن می‌توانید چربی بدنتان را کاهش دهید و مانع از بروز جوش و آکنه قبل و بعد از پریود شوید. اصلاً جدای از پریود نشدن و جوش صورت همیشه یادتان باشد چربی پوستتان را کنترل کنید.

  • رعایت بهداشت

اگر این دغدغه در ذهنتان است که چرا چند روز قبل از قاعدگی جوش میزنم باید گفت بعضی وقت‌ها پوست شما کثیف است. به همین دلیل منافذ پوستتان بسته می‌شود سپس چربی‌های زیادی در زیر پوست شما جمع خواهد شد. در نهایت تجمع این چربی‌ها باعث جوش پریودی می‌شود.

  • راکوتان

درست است که مصرف این دارو سطح هورمون‌های بدن را کنترل می‌کند؛ ولی استفاده خودسرانه از راکوتان باعث مشکلات کبدی، مشکلات اعصاب و حتی سقط جنین در آینده می‌شود.

راکوتان

  • مصرف آنتی بیوتیک

مصرف برخی آنتی بیوتیک ها مثل تتراسایکلین، ریفامپین و همچنین داکسی سایکلین برای درمان جوش پریودی بسیار مؤثر هستند.

سخن پایانی

و اما در آخر باید گفت پریود نامنظم و جوش صورت شاید بیشتر به دلیل تغییرات هورمونی باشد؛ ولی در بعضی مواقع روش‌های کلینیکی مثل لایت تراپی، های فرکوئنسی، باکتری زدایی، لایه برداری، میکرودرم آبریژن و… می‌توانند جوش پریودی در روزهای قبل و بعد از سیکل قاعدگی را مهار کنند.

برای بهره بردن از این تکنیک‌های پیشرفته بهتر است شما به مرکز تخصصی پوست سما مراجعه کنید.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *